Sarıveliler'de Geleneksel İkinci Çocuk Oyunları Şenliği Yapıldı

TAKİP ET

Sarıveliler Kaymakamlığı tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği düzenlendi.

Program kapsamında Çocuk Oyunları Şenliği, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ilçede bulunan okulların yılsonu sergileri ve yılsonu kermesleri yapıldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen “Gençlik Haftası” etkinlikleri içerisinde yer alan program, saygı duruşuna müteakip İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayıp, günün önemini belirten konuşma ile öğrenciler tarafından Halk Oyunları gösterisinin yapılması ile devam etti.

Yılsonu sergilerinin açılışı yapılarak ziyaret edilen sergi alanında, katılımcılar tarafından el emeği göz nuru ürünlerle geleneksel kültürümüzün zenginliklerini yakından tanıma fırsatı buldu.

Etkinlik kapsamında çocuklar tarafından unutulmak üzere olan yöresel çeşitli (ip atlama, sek sek, deve cüce, iskolop, üç taş, dokuz taş, çardak, birdir bir, körebe vb.) çocuk oyunları oynandı, balon patlatma, koza çevirme, uçurtma uçurma, top sektirme, sandalye kapma vb. yarışmalar yapıldı. Çocuklara yönelik Nasrettin Hoca, Hacivat Karagöz, Palyaço gösterileri yapılarak yüz boyamaları gerçekleştirildi.

Çocuklar kendileri için kurulan oyun platformlarında eğlenceli vakit geçirirken, katılımcılara öğretmen ve gönüllülerin görev aldığı Yıl Sonu Okul Kermeslerinde yöresel yiyecek ve içecek ikramları yapıldı.











Sarıveliler Çocuk Oyunları Şenliği 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yılsonu sergi kermes yöresel