Nazilli Belediyesi, Spor Kulübüne Kapıyı Gösterdi

TAKİP ET

TFF 2. Lig Kırmızı grubun yeni ekiplerinden Nazilli Belediyespor ile Belediye yönetimi arasında yaşanan kriz, Nazilli Belediyesinin Haziran ayı meclis toplantısında aldığı kararla Belediye, Esat Ergüler Tesisleri, Yıldırım Demirören Tesisleri, Pınarbaşı sahası ve Sümer sahalarını siyah beyazlı kulübe kapattı.

Yaşanan bu gelişmenin ardından Siyah beyazlı takımı tesislerden atan belediye yönetiminden ilk açıklama geldi.

Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Yılmaz, meclisin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Selahattin Yılmaz, yeni çıkarılan kanunu öne sürerek, takıma bütçe ayırmalarının söz konusu olmadığını ifade ederek, “Bunu başkanımız ayrıntılı bir şekilde açıklayacak. Ancak biliyorsunuz ki Nazilli Belediyespor adına tahsis yapılmıştı. Nazilli Belediyespor Derneği Nazillispor A.Ş.’ye dönüştü. Dolayısıyla Nazilli Belediyespor olmaktan çıktı. Hal böyle olunca 5393 sayılı belediye kanunu da profesyonel spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapmayı yasaklamış. Aynı zamanda 2023 yılı sayıştay raporunda da çok ciddi bir eleştiri konusu yapılmış. Kamu zararı çıkartılmış. Ayrıca bizim bütçemiz çok kıt. Nazillispor’a ayda 2 buçuk 3 milyon TL bütçe ayırmamız mümkün değil. O nedenle tahsisin iptaline karar verdik” dedi.

Tesislerin futbol için kullanılmaya devam edileceğini kaydeden Selahattin Yılmaz, “Yine futbol için, Nazilli’nin sporu için ne gerekiyorsa amatör spora destek vereceğiz. Tüm amatör spor kulüplerine maddi manevi destek olacağımızı seçim beyannamemizde söylemiştik. Nazillispor bizim markamızdır. Elimizden ne geliyorsa yardım yapmaya söz vermiştik ancak günümüz koşullarında borcunun çok fazla olması, hem de kulübü yöneten beyefendinin yüksek miktarlarda isteğini karşılamamız mümkün olmadığı için bu kararları aldık. Orada öğrenci yetiştirmek adına ne gerekiyorsa yapılacak” diye konuştu.

Yılmaz, yeni bir futbol kulübü kurma konusunun da değerlendirme aşamasında olduğunu ancak gündemlerinin bu olmadığını aktardı.