MUTFEST 24-25-26 Mayıs'ta

TAKİP ET

Bu yıl 62'ncisi düzenlenecek olan Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali, 24-25-26 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Festivalde, yerel sanatçıların yanı sıra Mustafa Taş, Oğuzhan Koç, Eypio ve Zara sahne alacak ve Mutluları coşturacak. Festival etkinlikleri kapsamında, Karacaoğlan Mahallesi’nde mezarı bulunan Karacaoğlan’la ilgili anma programı yapılacak. Bu yılki festivalin son günü ise çocuklara ayrıldı. 26 Mayıs’ta, Mut Şehir Stadında, sadece çocuklara yönelik olarak Çocuk Şenliği düzenlenecek.
İlçedeki gazetecilerle bir araya gelen Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, festivalle ilgili bilgiler verdi. Başkan Orhan, “Festival bugüne kadar 61 defa kutlandı. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bahçeler cenneti olan; Akdeniz bölgesinde, Torosların güney yamaçlarında lokalize olmuş, tamamen mikro klima özelliğe sahip olmuş ilçemizde, tarıma dayalı bir ekonomimiz var. İnsanlarımızın yüzde 95’i ekonomiye dayalı dolayısıyla ana ürünlerimizden birisi olan kayısının gerek ülkemizde gerekse yurt dışında tanıtılmasıyla ilgili olan bu yıl 62’cisini inşallah düzenleyeceğiz” dedi.
Belediye Başkanı Orhan, 24 Mayıs Cuma günü saat 14’de Tarihi Çınaraltı parkında festivalin açılışının yapılacağını kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Festivalin açılışında her yıl olduğu gibi özellikle halk oyunlarıyla açılışını yapacağız. Açılıştan sonra protokol konuşmaları olacak. Bunun yanı sıra yine klasik kayısı yeme yarışması, havuza kayısı dökme etkinliği festivalimiz kapsamında olacak. Hem kayısı hem kültür, hem de sanat artı Karacaoğlan. İlçemiz için son derece önemli bir değer olan Karacaoğlan ismiyle anılan Karacaoğlan köyünde de Karacaoğlan’ın mezarının olduğu ve anma noktasında bir etkinliğimiz olacak. Akşamında ise, İlçe Şehir Stadımızda konserlerimiz olacak. Birinci günü akşamı ilçe stadında yerel Türk halk müziği sanatçısı olan Ali Rıza Yılmaz, Mustafa Taş ve arkasından Oğuzhan Koç konser verecek. Festivalin İkinci günü gündüz ise pehlivanlarımızın güreş müsabakası düzenlenecek. Akşamı ise akşamı ise, Mehmet Han Toksöz grubu, Eypio ve Zara konserimiz olacak. Üçüncü günü gündüz ise güreş müsabakasının finali. Bunun yanı sıra Satranç, voleybol, Resim sergisi, Güreş gibi dallarda dereceye girenlere ödülleri verilecek. Daha önceki festivallerden farklı olarak Şehir Stadı’nda tamamen çocuklarımıza yönelik bir çocuk şenliği yapılacak. Palyaço gösterisi gibi gösteriler yapılacak. 14 Saniyelik festivalle ilgili bir reklam filmimiz var. İstanbul gibi illerde bütün billboardlarda gösterilecek.”
Festival için 6 stant kuracaklarını ve gelen misafirlere kayısı ikram edeceklerini söyleyen Orhan, “O gün otogarda, yolcu otobüslerinde gelen insanlara kayısı ikramımız olacak. Yoldan geçen araçları da durdurup, Mut kayısımızın hem tanıtımı hem ikramını yapacağız” dedi.
Karacaoğlan’ın ilçemiz için son derece önemli bir değer olduğu kaydeden Başkan Orhan, Karacaoğlan’ın mezarının olduğu Karacaoğlan Mahallesinde de anma etkinliği yapacaklarını sözlerine ekledi. Festivalin hem ilçemizin tanıtımına, hem ilçe ekonomimize ciddi bir katkı sağlayacağını düşündüğünü ifade eden Orhan; festivalin hayırlı olmasını temenni etti.

Karaman Mut MUTFEST