Milletvekili O. Sağlam 6 Aylık Çalışmalarını Paylaştı

TAKİP ET

AK Parti Karaman Milletvekili Osman Sağlam Pazar günü basın mensupları ile kahvaltı bir toplantıda bir araya gelerek 6 Aylık Milletvekilliği döneminde yapılanlarla ilgili bilgiler verdi.

Bu toplantıların bundan sonra da düzenli olarak yapacağını söyleyen Sağlam Ankara’da ve Karaman’daki gezilerindeki çalışmalarının raporlarını kamuoyuna sundu. 
Basın toplantısına AK Parti Karaman Milletvekili Osman Sağlam, İl Başkanı Murat Öztürk, Kadın Kolları Başkanı Fatma Coştu, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Yavuz, ve gazeteciler katıldı. Milletvekili Sağlam burada yaptığı konuşmasında 6 aylık çalışmasından kesitler sunarken, Milletvekili seçildikten sonra Karaman'ın yüzde 90'ına yeniden temas ettiğini ve gelen her telefona muhakkak geri döndüğünü söyledi.
Vekil Sağlam açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Telefonla arayanlara yüzde 100 geri dönüyorum. Bazen anlık dönemiyorum meclis çalışmaları oluyor meclis toplantısında olduğum zaman dönemiyorum ama daha sonra mutlaka dönüş yapıyorum. Meclis şu dönemde özellikle belediye başkanlığı, il genel meclisi, belediye meclis üyeliği seçimlerinden dolayı istek ve aruzlardan dolayı vekillerimizin oldukça yoğun programları, ziyaretçileri var. Ama birilerinin de içeride muhalefetin önergelerini takip etme, onlara tabiri caizse kalkan olma görevi var. Televizyonlardan dikkat ederseniz toplantılarda hep en önde oturuyorum. Hepimiz odalarımızda bu ziyaretçileri kabul edecek olursak muhalefetin haklı ya da haksız onların mutlaka engellenmesi lazım. Eğer onlar oylanır evet diye geçerse program bozulur. Hesaplanan gidiş geliş bozuluyor, yönetim bozuluyor ondan dolayı bizim orada olmamız gerekiyor. 
Karaman 2. OSB’si için çalışmalar bitmek üzere, Mermer İşletmeleri için İhtisas OSB’si için çalışıyoruz. Özellikle Havaalanının daha uygun bir yere kaydırılması için çalışıyoruz, mevcut yer bir tarım arazisi. 
Ben Karaman ve Ayrancı arasını bir Sanayi Bölgesi olması için çaba gösteriyorum, bunun bölgemiz için ve Karaman Sanayisi için çok önemli bir konu olduğunu düşünüyorum.
Bugüne kadar gelen konular arasında; öğrencilerimizin işleri var, KYK bursları var, hastaneler var, atanmalar var, yer değiştirmeler r, sulama sistemleri var, çiftçilerimizin sorunları, tayin başvuruları, sosyal hizmetler alanlarında yardım hizmetleri, burs başvuruları, köy yolları var, GSM operatörlerinin çalışmadığı yerler, köylerdeki imam eksikliği, yurt dışı Erasmus vize işlemleri, hastane personel eksiklikleri r, doktor eksiklikleri var, toprak mahsulleri ofisi var. Toprak mahsulleri ofisinde arpa ve buğdayla başladık şuanda pancarla devam ediyoruz. Yani Günlerimiz dolu dolu geçiyor. Elhamdülüllah çiftçilerimiz üretiyor, bizde onları devletin alabilmesi için, işlerini kolaylaştırma adına buğdaydan arpadan başladık mısırdan devam ettik, şuan pancar işleri ile uğraşıyoruz” dedi. 
Sağlam meclisteki ve yereldeki faaliyetlerini anlattıktan sonra soru cevap bölümünde kendisine yöneltilen sorulara tek tek cevap verdi.