Mali Müşavirler Odası Çıtayı Yükseltiyor

TAKİP ET

Karaman Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası tarafından işsiz gençlere istihdam yaratılması amacıyla ön muhasebe kursu düzenlenecek.

SMMMO Başkanı Ali Ankaralı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren firmalar ile Mali Müşavir meslektaşlarımın odamızdan ısrarla işi bilen Ön muhasebeci talepleri ve bu talepleri karşılayacak kalifiye eleman bulmakta zorlandıklarını söylüyorlar. Bizde oda olarak bu talepleri değerlendirerek ön muhasebe kursu açmaya karar verdik. Kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olan kursiyerlere muhasebe büroları ve organize sanayi bölgesindeki fabrikalarda 10 günlük iş ve çalışma fırsatı sunulacak, karşılıklı anlaşmaları durumunda da çalışmaya devam edebileceklerdir. Ülkemizdeki %9,7 olan işsizlik oranını aşağılara indirmekte bizimde bir katkımız olsun diye ilimizdeki Ticaret Lisesi, İşletme Maliye mezunu ayrıca Muhasebeye yatkın işsiz gençlere istihdam yaratmak amacı ile 10 günde Ön Muhasebeci ve Mali Müşavirlere eleman yetiştirebileceğiz” dedi.

Başkan Ankaralı, bu kurslara katılım için yaş şartının aranmadığını ayrıca eğitimlerin mesai saatleri dışında 18:30 - 21:30’da yapılacağını söyledi.

Kurs için belli sayıda kontenjan ayrıldığını, 30 Eylül tarihine kadar kayıtların bizzat Karaman Mali Müşavirler odasına yapılması ve bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini belirten Ankaralı, kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara sertifika da verileceğini beyan etti.