KMÜ Rektörü Gavgalı: "Diş Hekimliğindeki Randevu Sorunu Bu Hafta İtibariyle Çözüme Kavuştu"

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesindeki randevu sorunun bu hafta itibariyle çözüme kavuştuğunu belirtti.

Karaman’da Uyanış Gazetesi Onursal Başkanı Ahmet Küçükcicibıyık ve İmtiyaz Sahibi Mehmet Küçükcicibıyık, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı’ya ziyarette bulundu.
Uyanış Gazetesi Onursal Başkanı Ahmet Küçükcicibıyık, gazetemizin çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Gavgalı, gazetemize çalışmalarında kolaylıklar diledi.
KMÜ’de derslerin 2 Ekimde başlayacağını söyleyen Rektör Gavgalı, 16 Ekim’de ise akademik yıl açılışını gerçekleştireceklerini belirtti.
Gavgalı, bu yıl üniversiteye 5 bin 600 civarında yeni öğrencinin geldiğini aktararak, yıllara bakıldığında en çok öğrencinin bu yıl geldiğini vurguladı.
Üniversitedeki öğrenci sayısının ilçeler dahil 22 bin civarına ulaştığını dile getiren Gavgalı, 700 civarında ise yabancı öğrencinin üniversitede eğitim gördüğünü söyledi.
Rektör Gavgalı geçtiğimiz hafta Azerbaycan’da temaslarda bulunduğunu, KMÜ’ye çok büyük bir ilginin olduğunu belirtti.
Gavgalı, bunun sebebinin ise 200’e yakın Azerbaycanlı öğrencinin olduğunu, KMÜ’yü orada tanıttıklarından dolayı üniversiteye ilgilinin çok olduğunu aktardı. 
Tıp Fakültesinde çalışmaların devam ettiğini, her branştan hocaların olduğunu dile getiren Gavgalı, “İlk aldığımız öğrenciler şuanda 5. ve 6.sınıfı okuyorlar. 5 ve 6. Sınıflarımız Selçuk Üniversitesinde eğitimlerini sürdürüyorlar. Onlar oradan mezun olacaklar. Ardık öğrencilerimiz Konya’ya gitmeyecekler. Bizim fakültemizden mezun olacaklar. Diğer sınıflarımız kendi fakültemizde eğitimlerini sürdürüyorlar. Her sınıftan 60 öğrenci alıyoruz. Şuanda 360 civarında öğrencimiz eğitim görüyor.” dedi.
Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesinde de çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Gavgalı, randevu sorunun halledildiğinin altını çizerek, “Diş hekimliği fakültemiz artık hastane oldu. Şuanda biriken randevularımızın tamamını hallettik. Teknisyen eksikliğimiz var onları da en kısa sürede halledeceğiz. Yakın zamanda orada hiçbir eksiğimiz kalmayacak. Bu haftaya kadar randevu sorunumuz vardı, ancak bu hafta itibariyle bu sorun çözüldü. Halkımıza en iyi hizmeti vermek istiyoruz” diye konuştu.




karaman kmü diş hekimliği