Karamanlı Sporcu Zeynep Çelik Judoda Avrupa İkincisi Oldu

TAKİP ET

Hollanda'da düzenlenen Avrupa Paralimpik Şampiyonasının ilk gününde Karaman İl Özel İdaresi Spor Kulübü sporcusu Zeynep Çelik judo branşında 57 kiloda Avrupa ikincisi olarak gümüş madalya kazandı.

Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Avrupa ikincisi olan Zeynep Çelik'i twitter hesabından yaptığı "Tebrikler Zeynep... Hollanda’da düzenlenen Avrupa Paralimpik Şampiyonası Judo branşı 57 kg’da Avrupa 2’ncisi olarak gümüş madalya kazanan Karaman İl Özel İdaresi Spor Kulübü Sporcumuz Zeynep Çelik’i tebrik eder, başarılarının devamını dilerim" sözleriyle kutladı.

Hollanda'da düzenlenen Avrupa Paralimpik Şampiyonası'nda Türk para judocuları, ilk gün 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı. Kadın milli sporcular Ecem Taşın Çavdar ve Zeynep Çelik gümüş madalya alırken, erkek sporcu Gökçe Yavuz bronz madalya elde etti. Şampiyona, Türkiye'nin 88 sporcuyla katıldığı ve 20 Ağustos'ta sona ereceği bildirildi.

Hollanda'da düzenlenen Avrupa Paralimpik Şampiyonası'nda müsabakaların ilk gününde milli para judocular, 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

Türkiye Milli Paralimpik Komitesinin açıklamasına göre, Rotterdam kentinin ev sahipliği yaptığı şampiyonada müsabakalar başladı.

Para judo branşında kadın milli sporcular Ecem Taşın Çavdar ve Zeynep Çelik gümüş madalya aldı. Ecem J1 kategorisi 48 kiloda, Zeynep ise J2 kategorisi 57 kiloda ikinci oldu.

Erkekler J1 kategorisi 73 kiloda mücadele eden Gökçe Yavuz ise bronz madalya elde etti.

Türkiye'nin 88 sporcuyla katıldığı Avrupa Paralimpik Şampiyonası, 20 Ağustos'ta sona erecek.

(AA)