Karamanlı Öğrencilere 'Yunus'u Anlatıyor

TAKİP ET

Y.Yıldırım; 'Her Bir Öğrenci Yunus'tan İki Dize Öğrense Şehrin Her Bir Yanında Yunus Dolaşır'

*Yıldırım; “Anaokulundan Liseye tüm kademelerde 55.000 öğrenciye ulaşacak yeni bir projeye gelecek yıl başlayacağım inşallah.”
Karaman’ın tanınan ve sevilen siması, Tarih Araştırmacısı, Yazar, Edebiyat Öğretmeni Yusuf Yıldırım, yaptığı Yunus Emre çalışmaları ile ülke genelinde ismini duyururken bu kez Yunus Emre’yi Karamanlı öğrencilere tanıtmak için kolları sıvadı.
Yusuf Hoca bu konuda 12 Ekim 2023 tarihinde Ereğli İlçesindeki Ereğli Lisesi’nin daveti üzerine okul öğrencileri ile Yunus Emre konusunda bir söyleşi gerçekleştirdi. Ardından Karaman’daki okullardan da davet almaya başladı ve 29 Kasım’da (dün) Rafet Nas İmam Hatip Ortaokulu ve bugünde Necati Yeniel Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine (Hatuniye Medresesi’nde) Yunus Emre ile ilgili söyleşi gerçekleştirdi.
Konu ile ilgili görüştüğümüz Gazetemiz yazarı Yusuf Yıldırım, söyleşilerle ilgili şunları söyledi;
“Karaman'da bir Türkçe kültürü bir Yunus Emre kültürü oluşturulacaksa temeller insan merkezli atılmalı ve bu kültür çocukluktan verilmeli. Her zaman dediğimiz gibi projeler insan merkezli olduğu zaman yapıcıdır, kalıcıdır.
Önce geleceğin yetişkinleri olan genç kuşaklara Yunus'u anlatmak, bu sayede hem Karaman'da hem de ülkemizde Yunus Emre hayranları, araştırmacıları, yazarları vb. çıkarmak. Çok değil her biri Yunus'tan iki dize öğrense Karaman'da her hanede, her sokakta ve şehrin her bir yanında Yunus dolaşır. Mezarına bugün 3, yarın 5 çocuk gitse yarın tüm şehir Yunus’u tanır. İşe azla başlamak... Az Yunus, çok Yunus'u arttıracak, O çokça Yunus hepimize yetecek. Gerçek anlamda bizim Yunus olacak.
Bu arada şunu da sayenizde açıklayım, anaokulundan liseye tüm kademelerde 55.000 öğrenciye ulaşacak yeni bir projeyi gelecek yıl başlayacağım inşallah.”
 







karaman yunus emre