Karaman'ın Takımına Sahip Çıkamıyoruz! Peri Masalı Bitiyor

TAKİP ET

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Karaman Futbol Kulübü'nün 12 Temmuz Cuma günü kayyuma devredilmesiyle ilgili olarak bir açıklama yaparak, 'Son iki gün peri masalı bitiyor' dedi.

Bayram, UEFA standartlarında yaptırılan 15 bin kişilik Karaman Stadyumu’nun Karaman FK’nın kapanmasıyla birlikte kaderine terk edileceğini ve yapılan yatırımın çöp olacağını ifade ederek, “2017 yılında Bakanımız Lütfi Elvan’a yaptığımız ziyarette Karaman’a yeni Stadyum yapılacağını önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağını 15 bin seyirci kapasiteli Karaman Stadyum Projesi İhale bedelinin 79 milyon lira civarında olduğunu duymuştum. Tabi bir şehir için böyle güzel projeler yapılması gurur verici çünkü Karaman özellikle o yıllarda hep güzel projeler ile birlikte yatırımları hız kesmeden almaya devam ediyor, bizimle aynı ölçülerde olan İllere bakınca bunu rahatlıkla görebiliyoruz. Örneğin Hızlı Tren, alt geçitler, üst geçitler, çevre yolu, illere bağlantı yolları, hava limanı projesi daha birçoğunu sayabiliriz tabi bunların bir kısmı hayata geçti bir kısmı tamamlanmadı mevcut imkanlar dahilinde” dedi.

BU STADYUMUN PARASINA GÖDET BARAJI SULAMA PROJESİ TAMAMLANIRDI

Bayram, “Bakanımız Lütfi Elvan, o gün stadyum projesini söylediği gün ben söz alıp sayın Bakanım böyle güzel modern bir Stadyum yapılması sevindirici ama Karaman’ın profesyonel ligde takımı yok diye söylemiştim ve o gün Ankara ziyaretimizin ana konusu olan Gödet Barajı basınçlı sulama yapılması konusunda destek talep etmiştik. Rahmetli Recep Muğlu başkanımızla hatta Stadyumun ihale bedeli ile Gödet barajının tamamlanabileceğini belirten esprili konuşmalar yapmıştık tabi her zaman altını çizerek belirttiğim gibi Karaman’a yapılan hiçbir yatırıma karşı değiliz Karaman her şeyin en güzeline layık çivi çakan herkes ten Allah razı olsun. Ama bugün geldiğimiz nokta çok üzücü Devlet ülkemizde sayılı İllerde olan bizimle aynı ölçekli hiç bir ilde olmayan Stadyum yatırımı yapmış ve Takım Karaman FK Belediye Başkanımız Savaş Kalaycı ile 3. Lige çıkmış sonrası Almanya’da Gurbetçi olan Han kardeşlerin devralmasıyla Yönetim kurulundaki arkadaşları ile büyük mücadele fedakârlıklar yaparak takımı 2. lige taşımışlar ve artık profesyonel takımı Türkiye’de sayılı illerde olan modern UEFA standartlarında stadyumu olan Karaman 2 aydır bir masanın başına toplanıp yönetim kurulu oluşturamadı. Sayın Valimiz ve Siyasilerin çalışmalarından da bir sonuç alınamadı. Değerli dostlarım Tarım şehri olan Karamanda 5 yıldır sulama projeleri tamamlanmalı, dış havzalardan başta Göksu olmak üzere su gelmeli, devam eden projeler ve Gödet barajı kapalı devre sulama sisteminin tamamlanması için kaynak ararken bulamazken devletimiz Aksaray, Niğde, Kırşehir daha sayamadığımız birçok ilimizin gıpta ettiği bugün yatırım bedeli milyarların üzerinde olan stadyuma yapılan bu para ile Karamanın sulama projelerinin birçoğunu tamamlanırdı ama maalesef devletimizin buradaki yatırımı takımsız kalırsak ölü bir yatırım olarak tarihteki yerini alacak bu çok üzücü ortalama 8 bin taraftar ile haftalık maça çıkan Karaman takımına sahip çıkamıyoruz. Devlet Karaman’a böyle güzel farkındalık yaratacak yatırım yapmış haftalık 8 bin seyirci, taraftarı olan Karaman takımına yönetim kuramıyor 12 Temmuz 2024 günü 2. ligde bulunan takımımız kayyuma gidiyor ve hızla fesih süreci başlıyor. Sonuç olarak özetle, Anadolu’nun kalbinde yer alan, Selçuklulardan Karamanoğulları’na oradan da Osmanlı'ya uzanan egemenlik macerasıyla özel ve güzel şehrimiz Türk Dilinin Başkenti Karamanımız böyle olmamalı tarihine yakışır şekilde takımına sahip çıkmalı” diyerek Karaman FK’ya sahip çıkılması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.