Karaman'da Orman Yangın! Vatandaşlar Büyük Yangını Önledi 

TAKİP ET

Şehrimizin önemli mesire yerlerinden Gökçe Çamlığı Mesire alanında başlayan yangın piknik yapan vatandaşların duyarlılığı ve gayreti ile büyümeden söndürüldü. 

23 Haziran Pazar günü saat 15.00 sıralarında mesire alanının tenha bir bölgesinden dumanlar yükseldi. Dumanları ilk olarak seyir terasında bulunan 2 vatandaş görerek bölgeye koştular. Bölgeden alevlerin yükseldiğini görünce de bağırarak etraftaki vatandaşların dikkatini çektiler. 
Durumu fark eden onlarca vatandaş su bidonları ile bölgeye koştu. 
Aşırı sıcaklar ve arazinin tabanındaki kurumuş materyaller nedeni ile hızla yayılan yangın vatandaşların büyük gayret ve çabası ile kısa sürede önü kesilerek kontrol altına alındı. 
İlk anda itfaiye ve orman idaresine de bildirilen yangın nedeni ile bölgeye Orman Müdürlüğü arozözü de gelerek soğutma çalışması yaptı.  
Yangının bir şahıs tarafından kasıtlı çıkarıldığı iddiası da ortaya atıldı. Olay yerine gelen jandarma ekipleri de gerekli bilgileri toplayarak çalışmaları başlattılar. 
Çok büyük bir faciaya yol açabilecek yangın, iki vatandaşın hassasiyeti ve bölgedeki piknikçilerin büyük gayretleri ile kısa sürede kontrol altına alınarak facia önlendi. Sadece bir buçuk dekar alan yangından kısmi zarar gördü.
Yangına ilgili kurumların müdahale süresinin uzun sürmesi vatandaşların bu tür bölgelere yakın yerlerde yangın müdahale ekiplerinin bulundurulması mecburiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.