Karaman'da evlerin metrekare fiyatları şaşırtıyor!

TAKİP ET

Endeksa tarafından yayımlanan son rapora göre, Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki son durumu inceledi. Rapora göre, kiralık ev fiyatları son aya göre yüzde 10 arttı. Ancak, konut satışları Nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,8 azaldı.

Türkiye genelinde konut arayanların yüzde 29'u kiralık, yüzde 48'i ise satılık konut arayışında. Bu dönemde, kiralık fiyatlarında yüzde 10, satılık fiyatlarında ise yüzde 1'lik bir artış gözlendi.
Nisan ayında en çok konut satışı İstanbul, Ankara ve Antalya gibi büyük şehirlerde gerçekleşti. Ancak, Ardahan, Hakkari ve Tunceli gibi illerde konut satışları en az seviyede kaldı.
Satılık konut fiyatlarında ise Aydın ve Gaziantep başı çekerken, Antalya, Bursa ve Konya illerinde de yüzde 2’lik bir artış gözlendi.
KARAMAN'DA KONUTLARIN METREKARE FİYATI 18 BİN TL
Nisan ayında konut satışlarında İstanbul 12 bin 406 konut satışı ve yüzde 16 ile en yüksek paya sahip iken, İstanbul'u yüzde 8 pay ile Ankara ve yüzde 6 pay ile Antalya izledi.
Endeksa verilerine göre Nisan ayı sonu itibarı ile İstanbul'da konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 53 oldu. Ortalama konut metrekare satış fiyatı 39 bin 388 TL'ye, ortalama konut fiyatı 4.6 milyon TL'ye ulaştı.
Antalya'da ise yıllık değer artışı yüzde 44, ortalama konut metrekare satış fiyatı 34 bin 988 TL, ortalama konut fiyatı 4.1 milyon TL oldu.
Karaman'da ise metrekare satış fiyatı 18 bin 589 TL’ye ulaştı. 


Endeksa Karaman metrekare konut