Karaman'da Birer Gün Arayla 3 Deprem Meydana Geldi

TAKİP ET

Türkiye'nin deprem yönünden en güvenli bölgelerinden biri olan ve deprem riski en az illerin başında gelen Karaman son birkaç gün önce birer gün arayla meydana gelen depremlerle sallandı.

İlk deprem 10 Mayıs Cuma günü saat 11.16 sıralarında Ermenek ilçesine bağlı Pınarönü köyünde meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından bu depremin büyüklüğü 1.7 olarak ölçüldü.

Ermenek’teki depremin bir gün sonrasında ise 12 Mayıs Pazar günü sabah 06.35 sıralarında merkez üssü Karaman Dereköy olan 2.2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. 3.6 kilometre derinlikte gerçekleşen sarsıntı bölgede bulunan yerleşim yerlerinde kısmen hissedildi.

Son deprem ise yine Ermenek ilçesine Pamuklu köyünde meydana geldi. 14 Mayıs Salı günü saat 12.37 sıralarında meydana gelen depremin şiddeti 1.7 olarak ölçüldü.

Ermenek ilçesi Pamuklu köyünde meydana gelen son sarsıntının bölgede bulunan maden ocağının dağlık alanda olması nedeni ile patlatılan dinamitlerin yankı yaparak ses dalgalarının daha güçlendiği ve Kandilli Rasathanesi’nin deprem olarak algıladığı tahmin ediliyor. Derinlik olarak 0.0 km girilmesi tahminleri güçlendiriyor.