Hayri Samur bağımsız adaylığını açıkladı

TAKİP ET

Karaman'ın Sarıveliler ilçesinde iki dönem belediye başkanlığı görevinde bulunan Hayri Samur, Sarıveliler Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olarak adaylığını açıkladı.

Samur, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:
"Sevgili dostlarım, kıymetli hemşehrilerim;
Hatıpların postacı Durmuş Ali ile Mandalcı’nın kızı Ismahan’ın oğlu olarak, 1962 yılının ekin hasatı zamanı Sarıveliler’de doğan; ilkokuldan başlayarak Ermenek ve Çumra’da ailesinden uzakta tahsilini bitirip Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olduktan sonra; öncelikle Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda 9 yıl sivil memur, ardından da Konya Selçuk Üniversitesi’nde çeşitli birimlerde 15 yıl idari yöneticilik görevlerinde devletime hizmet edip; 2009 yılında Allah’ın takdiri ve sizlerin teveccühleriyle Belediye Başkanı olarak memleketine geri dönen ve 2019’a kadar 2 dönem üst üste sizlere hizmet etme şerefine erişen kiminizin abisi, kiminizin kardeşi ama her daim sizin evladınız, birçoğuna göre de ‘Hatıpların en Delisi’ bendeniz Hayri SAMUR.
Torosların yiğit ve asil evlatları;
Malumunuz, 2009-2019 yılları arasında sizlerin de şahitliğinde Sarıveliler’e sayısız hizmetle geçen 10 yılın ardından, 3.dönem için 31 Mart 2019’da izin ve teveccühünüze tekrar başvurmuş lakin seçim sürecinde başta kendi bireysel hatalarım olmak üzere; siyasetin entrikalarıyla da baş edemediğim için az bir farkla seçimi kaybetmiştim. Demokrasiye inanan bir vatandaş olarak, takdir ettiğiniz bu sonuca saygı duyarak, derinden etkilenmeme rağmen sizlerden ve çok sevdiğim Sarıveliler’den ayrılmayıp; farklı iş kollarında memleketimin insanlarına iş ve aş noktasında elimden geleni yapmaya devam ederek, mücadelemi sürdürdüm. Her zaman aranızda kalıp, derdinize tasanıza ortak olmaya gayret ederken; kendimle kaldığım zamanlarda ise içtenlik ve samimiyetle özeleştiri yaparak yaşadığımız bu süreci defalarca değerlendirme fırsatı buldum. Hizmet ettiğim dönemde birlikte elde ettiğimiz başarıları tabii ki gururla hatırlıyorum, bununla birlikte yapabileceğimiz çok daha fazla iş olduğunun da farkındayım. İşte bu nedenle, bizleri hiç yalnız bırakmayan, dualarında eksik etmeyen, kötü gün dostluğunun ne kadar kıymetli olduğunu hatırlatan Sarıveliler sevdalısı hemşehrilerimizin umutlarını ve heyecanını ortada bırakmamak, yarım kalan projelerimizi tamamlamak ve memleketimize son imzamızı da atarak bayrağı en az bizim kadar coşkuyla taşıyacağına inandığımız bir hemşehrimize devretmek için; 31 MART 2024 YEREL SEÇİMLERİNDE, 
BAĞIMSIZ BELEDİYE BAŞKAN ADAYIYIM! 
Ailemle ve sevenlerimizle birlikte aldığım bu kararda, doğduğum topraklara olan sevgim ve bağlılığımın yanında, sizlere tekrar hizmet etme arzum ve memleketimi daha ileriye taşıma isteğim oldukça etkili oldu. Birleştirici ve bütünleştirici bir yaklaşımla, kimseyi incitmeden, sizlerle birlikte gelecek 5 yıla daha yürümek, sorunları birlikte çözmek ve ilçemizi daha yaşanabilir kılmak istiyorum. Allah’ın izniyle, gelin hep birlikte daha güçlü ve daha huzurlu bir Sarıveliler inşa edelim!
Sizlerin destekleriyle, birbirimize olan inancımız ve dayanışmamızla, Sarıveliler'imizi hak ettiği daha güzel günlere taşımak dileğiyle EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE…"
HAYRİ SAMUR KİMDİR?
6 Haziran 1962 tarihinde Karaman, Sarıveliler İlçesinde doğdu. İlköğrenimini Sarıveliler’de, orta öğrenimini Ermenek’te, lise öğrenimini ise Çumra’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İşletme Ana Bilim Dalı Yönetim Organizasyon Bilimi, İnsan Kaynakları Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. Öğrencilik döneminde ticaret ve nakliyecilik işleriyle ilgilendi.
1982 – 1983 yılları arasında vekil öğretmenlik yaptı. 1985 – 1994 yılları arasında Kara Kuvvetleri Komutanlığında sivil memur olarak görev yaptı. 1994’de Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne memur olarak atandı. 1996 yılında Selçuk Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürlüğüne atanarak kültür, spor, sağlık, Satın Alma Şube Müdürlükleri görevlerini yerine getirdi. 1996 – 1999 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Spor Kulübünde yönetici pozisyonunda bulundu. 1999 – 2000 yıllarında Atatürk Öğrenci Yurtlarının kurucu müdürlüğünü yürüttü. 2000 – 2003 yılları arasında Beslenme Hizmetleri Şube Müdürlüğü görevini yerine getirdi. 5 Şubat 2003 tarihinde Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Fakülte Sekreterliğine getirildi. 31 Aralık 2003’de görevinden istifa ederek belediye başkan adaylığında bulundu. Seçimlerin ardından tekrar 11 Nisan 2004 tarihinde eski görevine atandı.
2007 yılında kurulan, merkezi Konya’da bulunan Sarıveliler İlçesi Kasabası ve Köyleri İlim, Kültür, Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin kurucu üyeliğini yürüttü. 1 Aralık 2008 tarihinde Karaman, Sarıveliler’den belediye başkan adaylığı için görevinden tekrar istifa ederek, 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Sarıveliler Bağımsız Belediye Başkanı seçildi. 23 Temmuz 2011’de ise Büyük Birlik Partisi kadrosuna katıldı, 2014 Yerel Seçimlerinde Büyük Birlik Partisi’nden yeniden Sarıveliler Belediye Başkanı seçildi. 8 Ağustos 2014’de AK Parti’ye geçti.
Hayri Samur, evli ve bir çocuk sahibidir.
31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti'den Karaman İli, Sarıveliler İlçesi Belediye Başkan adayı oldu.

Karaman Sarıveliler Hayri Samur