Karaman FK için, Güzel günler mazide kaldı

TAKİP ET

2. ligdeki temsilcimiz Karaman Futbol Kulübü zor bir dönemden geçiyor. Kulüp yönetimsiz, takım futbolcusuz kaldı. Liglerin başlamasına sayılı günler kalırken, Karaman, takımını sahipsiz bıraktı. Karaman Futbol Kulübü için ise artık güzel günler mazide kaldı.

Eski adıyla Larendespor olan ve Karaman’ın en eski futbol kulübü olan ve 1984-85 sezonunda Karamanspor adını alarak 3. Ligde mücadele eden, ancak 3 sezon sonra 1987-88 sezonu sonunda amatör lige düşen takım iki sezon burada oynadı ve 89-90 sezonunda tekrar 3. Lige yükseldi. 14 yıl boyunca aralıksız 3. Ligde mücadele eden Karamanspor 2003-2004 sezonu sonunda 2. Lige çıktı. Temsilcimizin 2. Lig macerası bir sezon sürdü ve yeniden 3. Lige döndü. 2006-2007 sezonunun sonunda ise 3. Ligden Karaman 1. Amatör Ligi'ne düştü. Daha sonra Karaman Belediyespor ismini alan kulüp, 2012 yılına kadar amatör liglerde mücadele etti.

2012-2020 yıllarında ise yeniden BAL ligine çıkan Karaman Belediyespor, daha sonra ise 2019-2020 sezonunda Covid-19 pandemisi nedeniyle iptal edilen sezon sonunda TFF kararıyla yeniden 3. Lige yükseldi. 2022 yılında yapılan kongrede kulüp belediye bünyesinden çıkarak Karaman Futbol Kulübü ismini aldı. Kulüp yönetimine Süleyman ve Mehmet Ali Han kardeşler getirilirken, 2022-2023 sezonunda 3. ligde başarılı maçlar çıkararak ligi üçüncü sırada tamamladı. 2. Lige yükselme play-off maçlarında lig ikincisi Alanya Kestelspor’u 2-1 mağlup eden temsilcimiz 18 yıl aradan sonra yeniden 2. Lige çıkma başarısı gösterdi.

2. lig öncesi Karaman Futbol Kulübü yaptığı transferlerle takımı güçlendirdi ve sezonun ilk maçında 15 bin kişilik yeni stadyumunda Menemen Futbol Kulübünü konuk etti. Karamanlılar takımının ilk maçına büyük ilgi gösterdi. Karşılaşmadan temsilcimiz 1-0’lık yenilgiyle ayrıldı ancak oynadığı oyunla gelecek haftalar için umut verdi. Ligin ilk 6 haftasında takımı Abdullah Ercan çalıştırdı. Ancak alınan kötü sonuçlar nedeniyle yönetim Ercan’la yollarını ayırdı ve takımın başına Cihan Erdil’i getirdi.

2. ligde tam 36 hafta süren maç maratonu 4 Mayıs Cumartesi günü sezonun son maçıyla tamamlandı. Temsilcimiz sahasında Somaspor’a 4-1 mağlup oldu. Ligin bitiminde Karaman Futbol Kulübü oynadığı 36 maçta 11 galibiyet, 9 beraberlik ve 16 mağlubiyet aldı. 40 kez rakip kaleleri havalandırdı ve kalesinde de 61 gol görerek 42 puanla ligi 11. Sırada tamamlayarak tarihinde ilk kez ikinci ligde kalmayı başardı.

Ancak Süleyman Han başkanlığındaki mevcut yönetim, Karaman’dan kimseden destek görmediklerini ve Belediye yönetimiyle de ters düştükleri gerekçesiyle 31 Mart yerel seçimlerinin ardından istifa etme kararı aldıklarını spor kamuoyuna duyurdular. Bu süreçten sonra tüm taraftarları endişeli bir bekleyiş sardı. 6 ve 20 Mayıs’ta yapılan kongrelerde kulüp yönetimine talip olan kimse çıkmadı ve kulüp kayyum yoluna girdi.

13 Haziran’da TFF 2024-2025 sezonunda 2. Ligde yer alan takımların mücadele edeceği grupları belirledi. Karaman Futbol Kulübü, geçen sezon olduğu gibi bu sezonda Kırmızı grupta yer aldı. Liglerin ise 1 Eylül’de başlatılmasına karar verildi.

Temsilcimiz Karaman Futbol Kulübü’nde yönetim belirsizliği halen devam ederken, bu belirsizlik transfer çalışmalarına da yansıdı. 30 Haziran tarihi itibariyle kulüple sözleşmeleri sona eren futbolcular takımdan ayrılırken, 24 Haziran’da başlayan transfer döneminde takıma yeni oyuncu transferleri de yapılamıyor. Karaman Futbol Kulübü adeta kaderine terk edilerek sahipsiz bırakıldı. Yeni sezonda lig maçlarına çıkıp çıkmayacağı ise hala belirsizliğini koruyor.

Önümüzdeki günlerde maç fikstürü belirlenecek ama Karaman FK’da yeni sezon için herhangi bir hazırlık yok. Temsilcimizin son maçını oynadığı tarihin üzerinden tam 2 iki ay geçti. Taraftarlar takıma sahip çıkılması gerektiğini her platformda dile getirirken, sanayicisinden, bürokratına kimse bunun için somut bir adım atmıyor.

Daha önce Ankara’da Karaman FK’nın geleceği için yapılacağı duyurulan toplantı da söylentide kalırken Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim’in hem Karaman’da hem de Ankara’da bu konuyla ilgili girişimlerde bulunduğu ve bu girişimlerin sonuçlarının önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.




Karaman Futbol Kulübü Karaman Belediyespor 2. lig 3. lig Süleyman Han transfer fisktür yönetim Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim kulüp