"Geri Dönüşüm Parkı ve Bakkalı" Çocukların İlgi Odağı Oldu

TAKİP ET

Karaman Belediyesi geri dönüşüm seferberliğine bir yenisini daha ekledi.

Gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir kent bırakmak, davranışların alışkanlık haline dönüştürülmesi ve çocuklarda çevre bilinci duyarlılığını artırmak için açılan "Geri Dönüşüm Parkı ve Bakkalı" bu yaz çocukların ilgi odağı oldu.
Karaman Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay Çevre Günü etkinlikleri kapsamında açılışı yapılan Geri Dönüşüm Parkı ve Bakkalı Başakşehir Mahallesi’nde, 11 bin 300 metre karelik alanda yer alıyor. İçerisinde geri dönüşüm malzemelerinden oluşan renkli oyun guruplarında eğlenceli zaman geçiren çocuklar aynı zamanda getirdikleri geri dönüşüm malzemeleri ile Geri Dönüşüm Bakkalından alışveriş yapmanın mutluluğunu yaşıyor.
Park içerisinde yer alan atık merkezine, geri dönüşüm malzemelerini getiren çocuklara Geri Dönüşüm Bakkalından alışveriş yapabilecekleri kuponlar veriliyor. "Yerde atık bırakma, geleceğe sorun bırakma" sloganı ile yola çıkan Karaman Belediyesi hem çocukların çevre bilincine olan duyarlılığını artırmayı hem de geri dönüştürülebilir malzemelerin toplanmasıyla milli ekonomiye katkı sağlamayı amaçlıyor.    
Yaşanabilir bir kent için çocuk sorumluluğu ve duyarlılığını artırmayı hedefleyen proje 1 ayda meyvelerini vermeye başlarken, ayda ortalama 1 ton geri dönüşüm malzemesi toplanması hedefleniyor.
Vatandaşlar tarafından da ilgi gören projenin kentin diğer mahallelerinde de yaygınlaşması bekliyor.
















Karaman Geri Dönüşüm Parkı Karaman Belediyesi