Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Küçükcicibıyık..

TAKİP ET

KGC BAŞKANI A. KÜÇÜKCİCİBIYIK; '15 TEMMUZ'DA TÜRK BASINI DÜNYAYA GAZETECİLİK DERSİ VERDİ

10 Ocak Gazeteciler Günü nedeni ile bir açıklama yapan Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Küçükcicibıyık, açıklamasında şöyle dedi;
“Gazeteciler, gücünü kamuoyu desteğinden alan, kamuoyunu bilgilendirmek,  vatandaşların haberalma hakkını ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışıyla yerine getirmek gibi birçok önemli görevler üstlenmektedir.  
Basın, Toplumsal bilinci artırmak ve güçlendirmek, kamu yararını her zaman ön planda tutmak ve farklı seslerin topluma duyurulmasında çok önemli fonksiyonlara sahiptir.
Gazeteciler, tarafsız ve evrensel normlara uygun ilkeler çerçevesinde yayıncılık yaparak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirmektedirler.
Bir haberi vatandaşa ulaştırmak ve belki de en zoru bu haberi en sıcak şekilde ulaştırmak büyük bir çaba ve fedakarlık gerektirir. Mesai saati, mekan farkı gözetmeksizin çalışan basın mensupları hep en iyi imkanları hakkettikleri herkesçe aşikardır.
Basının gücünü, sorumlu gazeteciliğin önemini en güzel şekilde 15 Temmuz hain darbe girişiminde hep birlikte yaşadık. Darbe girişiminin başarısız olmasında, sorumlu gazetecilik anlayışıyla yapılan yayın ve haberlerin rolü büyüktür. 
Demokrasi için halkla birlikte hareket eden medyamız ve ilkeli basın mensuplarımız tüm dünyaya gazetecilik dersi verdi.
Doğru, ilkeli ve objektif habercilik anlayışı günümüzde daha da önem kazanır hale gelmiştir.
Teknolojik gelişmeler sonucu ulaşmış olduğumuz bilgi çağında basının önemi daha da artmış bulunmaktadır. Gelişen teknoloji ve çağa ayak uyduran Türk basını bugün, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da memnuniyetle takip ettiğimiz bir gelişme kaydetmektedir.
Basın mensuplarının; basın meslek ilkelerini gözetmesi, kişilik haklarına saygı göstermesi, dünyanın en zengin dillerinden biri olan Türkçemizin kullanılmasına ve korunmasına özen göstermesinin de son derece önemli olduğunu unutmamaları gerekmektedir.
 Bu duygu ve düşüncelerle; bu işe emek ve gönül veren tüm değerli basın mensubu meslektaşlarımın Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, tüm basın çalışanlarına sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”