Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetimi; "Böylesine Bir Faiz Yükünün Altından Esnaf ve Sanatkârımız Kesinlikle Kalkamaz"

TAKİP ET

Başkan Özbay; 'Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan ve Hükümet yetkililerimizden Esnaf ve Sanatkârlarımızı zora sokacak bu faiz artışının yeniden değerlendirilerek kaldırılmasını önemle talep ediyoruz.' 

Esnafların, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile kullandıkları düşük faizli kredi faizleri güncellenerek faiz oranları %100’lere varan oranla artırılması nedeni ile Karaman Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetimi Başkan Cemal Özbay başkanlığında toplanarak bir açıklama yaptı.
Konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle;
“Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerimiz aracılığıyla Halkbank tarafından Esnaf ve Sanatkârlarımıza kullandırılmış olan hazine destekli kredilerin devam eden taksit ödemeleri maalesef Halkbank Genel Müdürlüğünce faiz güncelleme uygulamasıyla kademeli olarak 10-15 puan artırılmıştır. Kullandırılan krediler her ne kadar değişken faizli kredi olarak verilmiş olsa da bu uygulama Esnafımızın üstüne ağır bir yük getirecektir. Kesinlikle bir güncelleme beklemezken yapılan uygulamanın bizleri üzdüğünü ve böylesine bir faiz yükünün altından Esnaf ve Sanatkârımızın kesinlikle kalkamayacağını önemle belirtmek isteriz.        Esnaf, Sanatkârlarımızın ve üyelerimizin adına; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan ve Hükümet yetkililerimizden Esnaf ve Sanatkârlarımızı zora sokacak bu faiz artışının yeniden değerlendirilerek kaldırılmasını önemle talep ediyoruz.”



Karaman Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Cemal Özbay