Emniyet'in kararlı tutumu sonuç vermeye başladı. Karaman'da suç sayısı azalıyor

TAKİP ET

Karaman İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince vatandaşın huzurunu bozacak her türlü suçun engellenmesi, suça karışan şahısların yakalanması amacıyla yürütülen çalışmalar sonuç vermeye başladı.

Hafta boyunca asayiş, narkotik ve trafik olayları başta olmak üzere suç teşkil edecek birçok konuda denetimlerini sürdüren polis ekiplerinin kararlı tutumu Karaman’da da suç işlenme sayısını her geçen gün azaltıyor.

30 Mart-5 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde 6 bin 118 şahıs sorgulandı. Bu şahıslardan 14’ünün çeşitli suçlardan aranan kişiler olduğunun tespit edilmesinin ardından mahkemeye çıkarılan şahıslardan 10’u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Trafik ekiplerinin yaptığı denetimlerde ise 29 araç sürücüsüne ehliyetsiz ve yetersiz ehliyetle araç kullanmaktan, 1 sürücüye alkollü araç kullanmaktan, 16 araç sürücüsüne kamunun huzur ve düzenini bozacak şekilde araç kullanmaktan, 1 okul servisi sürücüsüne de evrak eksikliği ve kural ihlalinden işlem yapıldı. 60 araç trafikten men edilirken, 3 sürücü belgesine el konuldu.

Ayrıca polis yaptığı aramalarda bir adet ruhsatsız tabanca, bir adet ruhsatsız tüfek, 3 adet kesici-delici alet ile 22 gram uyuşturucu madde, 13 adet LSD emdirilmiş A4 kağıt, 58 adet uyuşturucu hap ele geçirdi.