"Dünya Dili Türkçe"

TAKİP ET

Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, '747. Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'yi Anma Törenleri' kapsamında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Dünya Dili Türkçe' konulu panele katıldı.

KMÜ Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panel öncesinde Karaman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Türk Dil Bayramı konulu en güzel vitrin yarışmasında dereceye girenlere Vali H. Engin Sarıibrahim ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.
Ödül töreninin ardından oturum başkanlığını Konya Necmettin Erbakan Üniversitesinden Prof. Dr. Abdurrahman Özkan’ın yaptığı panele geçildi. Panelde konuşmacılar, Türkçenin gücü, zenginliği ve Türk dilleri üzerine yapılan araştırmalar konusundaki düşüncelerini katılımcılarla paylaştılar. 
Panele; Karaman Milletvekilleri Av. Selman Oğuzhan Eser ve Osman Sağlam, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Vali Yardımcısı Fatih Baysal, kurum amirleri,Konya Necmettin Erbakan Üniversitesinden Prof. Dr. Abdurrahman Özkan ve  Prof. Dr. Talip Doğan ile KMÜ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. İdris Nebi Uysal konuşmacı olarak katıldı.





Karaman KMÜ