Cumhur İttifakında Düğüm Bu Hafta Çözülecek

TAKİP ET

Heyetler arası görüşmelerde Karaman'ın da içinde olduğu MHP'deki 11 İl'de durumun aynı şekilde devam etmesinin kararlaştırıldığı, son kararı bu hafta 2 Liderin görüşmesinde netleşmesi bekleniyor.

İçinde AK Parti ve MHP'nin bulunduğu Cumhur İttifakı, 31 Mart 2024'te yapılacak mahalli idareler seçimleri için yoğun mesai devam ediyor.
Cumhur İttifakı'nda hem mevcut belediyeleri korumak hem de muhalefet partilerinin yönetimindeki belediyeleri Cumhur İttifakı çatısı altına almak için titiz bir çalışma yürütülüyor. 
Bu kapsamda AK Parti ve MHP arasında yapılacak yerel seçim iş birliğinin esaslarını görüşmek üzere 26 Ekim 2023’te başlayan süreç dün yapılan 13’üncü toplantı ile sonuçlandı.
Yaygın Basına yansıyan konu ile ilgili haberlerde; “Yerel seçimde 30 büyükşehirden 28'i AKP'ye, Mersin ve Manisa ise MHP'ye bırakıldı. Ayrıca 51 şehirden 29'unda ortak aday çıkarma kararı alındı.
Bu 29 ilin içinde, onu CHP'li belediyeden altısı ise DEM Partili belediyelerden olup kayyum atanmış olanlardan oluşuyor.
Hâlihazırda MHP'nin kontrolünde olan 11 şehirde de durumun aynı şekilde devam emesi, buna ek olarak, Kırıkkale MHP'ye verilirken, Rize ise AKP'ye verildi.
İstanbul'un ilçeleri arasında Silivri ile Beşiktaş, Ankara'da ise Etimesgut, Polatlı, Gölbaşı ve bir ilçe daha MHP'ye verildi.” şeklinde yer aldı.
Yaygın Basına yansıyan ve MHP’nin elindeki 11 İl; Amasya, Bayburt, Çankırı, Erzincan, Karaman, Kastamonu, Kütahya, Bartın, Karabük, Manisa ve Osmaniye’de Cumhur İttifakı olarak MHP’ye mi bırakılacak konusu büyük merak uyandırdı.
Şayet iki parti arasında böyle bir anlaşma yapıldı ise, Karaman’da Cumhur İttifakı olarak MHP adayı ile ortak girileceği şeklinde yorumlandı.
Heyetler arasındaki görüşme sonuçlarının Liderlere sunulacağı ve son kararı liderlerin vereceği ve kararın da önümüzdeki günlerde (Bu hafta içerisinde) açıklanarak netlik kazanması bekleniyor.

Karaman MHP AK Parti AKP yerel seçimler