Bir Rüya Sona Eriyor. Karaman FK Kayyuma devrediliyor

TAKİP ET

TFF 2. Lig Kırmızı grupta geçtiğimiz sezon verdiği mücadele ile Karaman'da sporun birleştirici gücünü gösteren, taraftarının yağmur, kar, çamur demeden hem deplasmanda hem de sahasında destek verdiği Karaman Futbol Kulübü için yolu sonu göründü. Yönetimsiz ortada kalan kulüp için kayyum süreci başlıyor.

2022 yılında Almanya'da yaşayan Karamanlı işadamları Süleyman ve Mehmet Ali Han tarafından Belediye'den devir alınan ve bu süreçten sonra önce 3. ligde başarılı bir sezon geçirip lig sonunda play-off maçlarında rakiplerini mağlup ederek Karaman'a 18 yıl aradan sonra 2. ligme çıkma mutluluğunu yaşatan Karaman Futbol Kulübü 2023-2024 futbol sezonunda ilimizi 2. ligde temsil etmiş ve elde ettiği başarıyla ligde kalarak önümüzdeki sezonda Karamanlı taraftarlara 2. ligde mücadele etme mutluluğu yaşatmıştı.

Ancak mevcut başkan Süleyman Han ve yönetiminin 31 Mart seçimlerinin ardından istifasıyla başıboş kalan ve Mayıs ayında yapılan iki genel kurul toplantısında da yönetime talip bir ismin daha ortaya çıkmadığı Karaman Futbol Kulübü’nde peri masalı mutsuz sonla bitmeye hazırlanıyor. Kulüp 12 Temmuz Cuma günü kayyuma devredilecek ve fesih sürecine girecek.

Kulübün yönetimine talipli çıkmaması üzerine devreye Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim girmiş ve hem Karaman, hem de Ankara nezdinde bir takım görüşmeler yapmış ve Karaman Futbol Kulübüne yeni bir yönetim belirlenmesi için girişimlerde bulunmuştu. Ancak Vali Sarıibrahim’in bu girişimlerinin de bir sonuç vermediği ve kulübe kimsenin sahip çıkmaması üzerine yasal sürecin başlatılmasının zorunluluk haline geldiği öğrenildi. 12 Temmuz Cuma günü kulübe kayyum ataması yapılacağı ve geçmişi başarılarla dolu Karaman Futbol Kulübü'nün ismi sahipsizlik nedeniyle tarihin tozlu raflarında yerini almış olacak.

Karaman Futbol Kulübü kayyum yönetim 2. lig fesih Vali Sarıibrahim