Baştuğ: "Adı Güzel, Kendi Güzel Süleyman'ım"

TAKİP ET

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Doktor Zeynep Melekoğlu Ellik'in eşi, Ankara'da özel bir hastanede Anestezi Uzmanı olarak görev yapan Süleyman Ellik vefat etti.

Doktor Süleyman Ellik Vefat etti

Merhum doktor Süleyman Ellik’in cenazesi bugün öğle namazına müteakip Konya’da Karatay Fatih Kuran kursu Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Yağbasan Mezarlığında toprağa verildi.
Karaman Öğretmen Evi Müdürü Mehmet Baştuğ, eski öğrencisi Süleyman Ellik ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.
Baştuğ, paylaşımında şunları söyledi:
"Daha önce paylaşımımda da bahsettiğim gibi Karaman fen Lisesi’nden öğrencim ve Ankara’da anestezi uzmanı olarak görev yapan Süleyman Ellik vefat etmiştir. Cenazesi bugün öğle namazına müteakip Konya Karatay yağbasan mezarlığında defnedilecektir.Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Rabbim ailesine ve yakınlarına sabrı Cemil niyaz eylesin. Eşine ve iki küçük yavrumuza Rabbim sabır versin, onlara dayanma gücü versin inşallah.
Süleyman ile tanışmamız 2001 yılı eylül ayında olmuştu. Karaman fen Lisesi’ne öğretmen olarak atandığım ve ilk göreve başladığım günlerdi. Süleyman Konyalı olup okul Pansiyonunda yatılı olarak kalmaktaydı. Hem derslerde hem de pansiyonda güler yüzlü, pozitif hareketleri ile dikkatimi çekmişti. O dönemdeki o kadar ki olumsuzluklara rağmen hem sınıfının hem de pansiyonun neşe kaynağı idi. Her ortamda kendini mutlu edecek bir şeyler bulur ve bunu etrafındaki arkadaşlara da yansıtırdı. Süleyman mezun olduktan sonra uzun süre görüşmemiştik. sosyal medya aracılığıyla arkadaş olduk, ara sıra yazışırdık. O dönemde Ankara’da olduğunu ve ihtisas yaptığını söylemişti.
2021 yılında oğlum ve kızım Ankara’da üniversite kazanınca, bizlere Kyk yurdu çıkmamış, ben de her ikisini özel Yurtlar yerleştirmiştim. Ben de bu durumu bir serzeniş olarak sosyal medyada paylaşmıştım. Sağ olsunlar pek çok arkadaşım ,dostum özellikle Ankara’da olanlar” hocam biz buradayız, yapabileceğimiz bir şeyler olursa başımız gözümüz üstüne” şeklinde mesajlar attılar. Yine o gün telefonum çaldı, karşımdaki Süleyman Ellik’ti.O da “ Hocam biliyorsun ben de Ankara’dayım, Eşim zorunlu hizmetten dolayı Karaman’da.Eğer isterseniz oğlunuz benim yanımda kalabilir” demişti. İnanın o gün o kadar duygulandım ki, Ankara’dan Karaman’a trenle dönerken, Sürekli ağladım.
okullar açıldıktan sonra ben cocuklarimi yurda yerleştirdim fakat birkaç gün sonra oğlum yurtta bir takım sıkıntılar olduğunu, burada yapamayacağını söyleyince, hemen Süleyman’ı aradım. Süleyman durum böyle böyle, ne yapabiliriz dedim? Ne demek hocam eğer Mehmet’te kabul ederse yani oğlun, hemen benim yanıma gelsin, benimle kalsın demişti. Ben de duruma oğluma anlattığımda, olabileceğinizi söyledi. Ve çarşamba günü Tekrar Ankara’ya geldim, yurtla görüşüp, ayrılış yaptıktan sonra, Süleyman’ı aradım, Süleyman hemen gelip bizi arabasıyla aldı ve direkt evine götürdü. Oğluma evini gösterip, Mehmet burası da artık senin evin, hiç çekinme, burada kal dedi. ben zaten sabah erkenden işe gider akşam saat 9,10 gibi dönerim, sen hiç rahatsız olma dedi. Ben de oğluma” oğlum bu, istersen birkaç gün kal, eğer, Birbirimize alışırsanız müsait olduğu sürece kal “dedim ve ben ertesi gün tekrar Karaman’a geri döndüm. Süleyman tam 2,5 yıl oğluma hiçbir karşılık beklemeden, hem babalık, hem abilik, hem de arkadaşlık etmişti. Ne diyebilirim arkadaşlar, şu dönemde babanın oğluna, oğlunun babaya, kardeşin kardeşi tahammül edemediği zamanda oğluma 2,5yıl Evini, yuvasını açmıştı. Eşinin tekrar Ankara’ya dönme durumu üzerine oğlum yaklaşık dört ay önce Süleyman’ın yanında ayrılmıştı. Süleyman o kadar iyi kalpli neydi ki, o kadar ince düşünceli biriydi ki; eşinin tekrar Ankara’ya dönme durumu olmasına rağmen, oğluma artık sen ayrıl diyememişti. Tabii ki oğlum bu durumu öğrenince, Süleyman abisine, abi ben artık ayrı bir eve çıkacağım demiş o da sen bilirsin Mehmet, kapımız sana her zaman açık demişti.
İşte arkadaşlar Süleyman böyle bir insandı , Her daim yüzü güler, en olumsuz durumlarda bile kendini mutlu edebilecek, etrafına pozitif enerji saçan bir insandı. Şu an Süleymanımız Konya’da defnedililiyor, Ben ise Erzurum’da çaresiz, dua etmekten başka hiçbir şey yapamıyorum. Arkadaşlar sizden ricam lütfen lütfen ama lütfen herkes bildiği kadar, dilinin döndüğü kadar Süleymanımıza dua etsin. Mutlaka ölüm hak, her insanoğlu onu yaşayacak, Cenabı Allah’tan geldik ve Cenabı Allah’a gideceğiz. Amenna ve sadakna diyoruz. ama 38 yaşında gencecik yaşta, hiçbir insana zararı dokunmayan, pırıl pırıl bir yaşantısı olan, arkasında yine aynı özellikte bir eş, ve iki yavrusunu bırakan bir insan için, bir kardeşimiz için ne desek az, ne kadar üzülsek az. Yapabileceğimiz tek şey dua. Sizlerden istirham ediyorum, Kur’an-ı Kerim okumasını bilen arkadaşlardan bir hatim indirebilir miyiz, diye talepte bulunuyorum. Eğer ben de bir cüz okurum diyen olursa, herkes okuyacağı cüz ile birlikte yoruma yazsın arkadaşlar. Allah hepinizden razı olsun."

Karaman Mehmet Baştuğ Süleyman Ellik