Atıkları Azaltalım, Geleceği Koruyalım

TAKİP ET

Karaman Başakşehir Şehit Hamza Çetin Anadolu Lisesinin 'LET'S REDUCE WASTE, PROTECT THE FUTURE' adıyla yürüttüğü eTwinning projesi kapsamında eTwinning Günü'nü anlamlı bir konferansla kutladı. 

“Benim çöpüm, benim dünyam” diyerek yola çıkmış ve genç ufuklara örnek teşkil eden Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Sevilmiş, Başakşehir Şehit Hamza Çetin Anadolu Lisesi öğrencilerine ders niteliğinde bir konferans verdi.
Öğrencileri doğayı ve dünyayı temiz tutmanın, temiz bırakmanın ne kadar kıymetli olduğunu ve yaşanabilir bir dünya için harekete geçilmesinin gerekliliğini konferans boyunca ifade etti. 
Konferans sonrası Doç. Dr. Ali Sevilmiş eşliğinde proje kapsamındaki öğrenciler ve danışman öğretmenler Sevim Hacıhasanoğlu, Mine Arslan ve Nesrin Örter’le okul çevresinde uygulamalı bir çevre temizliği gerçekleştirildi. Toplanan çöpler geri dönüşüme ayrılarak ekonomiye kazandırıldı.
Ayrıca sürdürülebilirlik ve geri dönüşümü önemseyen eTwinning projesi kapsamında proje öğretmenleri ve proje öğrencileri Yunus Emre Geri Dönüşüm Merkezini ziyaret etti. Ziyaret esnasında merkezin işleyişi, önemi ve Karaman’a hatta dünyaya katkısı görülmüş oldu.





Karaman atık