A.G.D. Karaman Şubesi'nden Filistin Açıklaması

TAKİP ET

Anadolu Gençlik Derneği Karaman Şubesi, sekiz aydır Gazze'de süregelen İsrail saldırılarına ilişkin önemli bir açıklama yaptı.

Siyonist İsrail'in Son Saldırısı
"Kıymetli Filistin sevdalıları," diye başlayan açıklamada, Siyonist İsrail rejiminin sekiz ayı aşkın süredir Gazze’de soykırım yaptığı ve son olarak Nuseyrat Mülteci Kampı ve çevresinde iki yüzü aşkın Filistinliyi şehit ettiği vurgulandı. Dernek, ABD özel birliklerinin de bu katliama eşlik ettiğini belirterek, işgal güçlerinin yakın bir zamanda kesin mağlubiyete uğrayacağına inandıklarını ifade etti.
İslam Ülkelerine ve Müslümanlara Çağrı
Dernek, Siyonistlerin yalnızca güç dilinden anladığını belirterek, Gazze halkının direnişine destek olan vicdan sahiplerinin tek isteğinin İsrail’e karşı güçlü bir yanıt verilmesi olduğunu belirtti. İslam ülkelerinin liderlerine seslenen açıklamada, Milli Görüş lideri Erbakan’ın "İsrail’e karşı güç gösterme vakti" sözleri hatırlatılarak, kınamaların ve sözlü tepkilerin yetersiz olduğu vurgulandı.
Türkiye'ye Özel Çağrı
Anadolu Gençlik Derneği, Türkiye'nin İsrail’i tanımaktan vazgeçmesi ve Gazze’ye İslam Barış Gücü gönderilmesi için adım atması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin Gazze’deki umut olduğunu ifade eden dernek, Türk yetkililere "Gazzeli kardeşlerimizi hayal kırıklığına uğratmayın" çağrısında bulundu.
İsrail'in Tehlikesi ve Hamas'ın Mücadelesi
Açıklamada, İsrail’in hedefinin sadece Gazze ile sınırlı olmadığı, gelecekte Türkiye’ye de yönelebileceği belirtildi. Hamas'ın sadece Filistin için değil, Türkiye için de savaştığı vurgulanarak, Anadolu insanının Filistin direnişinin bir parçası olduğu ifade edildi.
Hadis-i Şerif ile Sonlandırma
Dernek, açıklamasını Hz. Peygamber Efendimiz’in (SAV) bir Hadis-i Şerifi ile sonlandırdı:
“Ümmetimden bir tâife, dinlerinde zahir/sabit, düşmanlarına karşı galip olurlar. Onlara muhalif olanlar kendilerine zarar veremezler. Allah’ın emri (kıyamet) gelinceye kadar onlar bu halde devam ederler.” Ordakiler: ‘Ya Rasulellah! Bunlar nerededirler?’ diye sorunca, ‘Bunlar, Beytu’l-Makdis’te ve Beytu’l-Makdis çevrelerinde olurlar.’” 
 

Anadolu Gençlik Derneği Karaman